top of page

Pilbågar

Beställa pilbågar

Jag har nästan alltid ett antal pilbågar i lager. Detta är pilbågar som jag gjort efter eget huvud, inte bågar någon direkt har efterfrågat. Det är några av dessa bågar som visas på denna sida. Utöver dessa går det utmärkt att beställa bågar och få dem "custom made" precis efter dina önskemål vad gäller längd, draglängd, dragvikt, design, och material. Det blir inte dyrare att få bågen custom made, men det tar givetvis lite tid att tillverka bågen. 

Liten engelsk långbåge av idegran, björk och ask

4500 kr

En engelsk långbåge av en något mindre modell, perfekt för en lite kortare skytt eller till ett barn. Det är en laminerad båge, med lager av idegran (kärnved), björk och ask – i den ordningen, innifrån och ut. Nockar och horninlägg av vattenbyffelhorn. Kommer med Fast Flight-sträng. ​

174 cm lång, 37 punds dragvikt till 26 tum. 

Engelsk långbåge av oxel och ask, 60 pund till 30 tum

4500 kr

Det här är en fin båge för den som vill börja lära sig skjuta riktiga engelska "war bows" med tyngre dragvikter. Den något tunga dragvikten är ändå inom räckvidd för de flesta mer-eller-mindre nybörjare på pilbågsskytte men ger ändå mycket "bang for the buck". Bågen har en klassisk engelsk genomskärning, med plan rygg av kvartersågad ask, och rundad buk av oxel. Oxel har en fantastisk lyster (som är svår att fånga i bild) i den ljusa splintveden, och ut mot ändarna dyker lite av dess mörkbruna, flammiga kärnved fram vilket ger bågen en unik look. Äkta engelska hornnockar av vattenbuffel och horninlägg vid arrow pass.

Flatbåge av ene, 43 pund/27 tum

4500

Detta är en vacker, karaktärsrik och mycket snabbskjutande pilbåge för sin dragvikt. Den är en fröjd att skjuta! Den är gjord av ene och har nockar av älghorn. Den har tagit nästan ingen strängfölj alls, och detta i kombination med de smala, lätta ändarna och den låga massan (precis under 500 gram) ger en båge som ger mycket "bow for the buck".  

Engelsk krigsbåge av hassel, 85 pund till 28 tum

5500 kr

Detta är en båge för den starka, erfarna skytten. En engelsk långbåge av hassel med tung draglängd. Den brända och något flata buken, och hasselns ovanligt starka kompressionsstyrka, gör att bågen följer strängen ovanligt lite för en båge av denna dragvikt. Det ger en ovanligt tung tidig dragvikt och ett hemskt hårt kast. Har man behov av att skjuta igenom riddarrustningar är detta bågen för dig! Nockarna är förstärkta med renhorn. Handtaget surrat med lin- och hampatråd. Finish är samma som medeltidens krigsbågar – bivax.

Senbackad hassel, 40 pund/27 tum

5000 kr (+ frakt ca 300 kr)

Detta är en utmärkt prickskyttebåge för nybörjaren. Det är en flatbåge av hassel, backad (förstärkt) med sentråd på utsidan. Den har inskuren pilhylla för ökad träffsäkerhet och komfort, och en aning ergonomiskt handtag. Handtagets form gör bågen både mer bekväm att hålla och att man håller båge på samma vis varje skott. Nockarna är förstärkta med älghorn, och de yttre ändarna är betsade. Senorna är vattentätade och bågen i övrigt har en finish av bivax. 64 tum (162 cm) mellan nockarna, 40 punds dragvikt till 27 tums draglängd (max). 

Råhudsbackad enbåge, 35 pund/27 tum

4500 kr

Flatbåge av ene och råhud från älg. Den övergripande designen är en så kallad pyramiddesign, vilket ger låg vikt i de yttre delarna av bågen och därmed ett rappare kast. Nockarna är förstärkta med tjurved från gran och handtaget är surrat med jutetråd. Finish är så enkelt det kan bli, kokt linolja.

Fumad alm, self bow, 55 pund till 27 tum

4800 kr

Denna båge kombinerar element från den engelska långbågen med den klassiska flatbågen av holmegårdsmodell. Handtaget är lätt böjande, precis som på en engelsk långbåge, men bågen är smalare än en flatbåge. Ändarna är gjorda mycket smala, inspirerat av holmegårdsmodellen, för låg vikt och de är milt rekurverade för att minska strängvinkeln – bägge dessa designelement bidrar till ett mycket snabbt kast.

Please reload

bottom of page